torstai 27. tammikuuta 2011

Talviretkellä

Teimme Aikuisten seikkailukerhon laavuretken viime viikonloppuna 22.-23.01.2011. Retkemme alkoi jo perinteeksi muodostuneella kokoontumisella ABC:lle, josta lähdimme kohti Simpeleensaloa, Savonlinnan äärirajoille. Päästyämme autoilla perille ensimmäisenä tehtävänä meillä oli parkkipaikan lapioiminen auki. Tämän jälkeen lumikenkäilimme suunnitellulle leiripaikalle, jossa oli jo valmiina jonkin verran polttopuita ja laavu. Kyrönsalmen sillalta katsoessa Haapaveden toisessa päässä näkyy korkeana mäki Kirkkovuori Käänneniemessä Matarin salmen länsipuolella. Tuon vuoren tuntumassa sen pohjoispuolella sijaitsi leirimme.

Ryhdyimme valmistelemaan yöpymistä 9 hengelle ja isolle koiraystävälle Dollylle. Nuotion teimme kallion kylkeen ja sen tuntumaan pystytimme kolme kangaslaavua puolikaareen niin, että jokaiseen tulisi nuotiosta lämpöä. Ilta sujui rattoisasti nuotiolla istuen. Yöksi laitoimme nuotioon kolme isohkoa pölkkyä rakotuleksi, joka palaisi koko yön. No sehän paloi ja paloi vähän liikaakin. Meiltä ohjaajilta paloi hieman varusteita ja laavun lievettä. Hannu herätti meidät (kaikki) kolmen aikaan yöllä "Laavu palaa". Onneksi vältyimme henkilövahingoilta - siis vain sormet paloivat hiukan. Sammutustöiden ja pienen paikkailun jälkeen jatkoimme nukkumista. Aamulla kukin heräili omaan tahtiin. Aamiaisen, hämmästelyjen ja pienen kävelylenkin jälkeen lähdimme kotimatkalle.

Timonlammelle on nyt hyvä muidenkin mennä kun on parkkipaikka ja kova reitti kävellä tai hiihtää niin kauan kuin ei tule lunta. Maisemat ovat mitä jylhimmät. Ajo-ohjeet saa seikkailukerhon ohjaajilta, ks. ao sivut (www.suomenlatu.org/olavinretkeilijät > aikuisten seikkailukerho). Kuvia tässä ei valitettavasti ole kun ne olivat päättäneet itse poistua kännykkäkamerasta.
 
Kuvassa on Esko laatima vessa. Paitsi, että siinä on lämmin ja hyvä istua niin bonuksena ovat mahtavat maisemat yli Timonlammen. Lammen rannassa aivan laavun ja kalliotöyrään alla on majavan pesä.

Välittömänä palautteena on, että lisää...

Lisää tarkoittaisi, että lähdemme retkelle suksin tai lumikengin. Ahkioon pakkaamme esim. käsityökaluja, makuupussit ja laavut. Reppuun henkilökohtaiset varusteet. Hiihdämme johonkin sopivaan kohteeseen jossa leiriydymme. Yövymme laavussa, teltassa tai taivaan alla. Yö? tai kaksi? Ajatuksena olisi retkeillä tällä kertaa ilman apuvoimaa. Paikka olisi lähellä, mutta jälleen Savonlinnan tai - seudun äärirajoilla paikassa, jossa voimme ottaa metsästä (luvallista) polttopuuta.

Mahdollinen ajankohta olisi 12.2. (lauantai) viikonloppuna. Tälle ajankohdallehan emme ole vielä suunnitelleet mitään. Palaute asiasta olisi tervetullutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti